Pointchester Banner Image


Krystel BOB Czech Republic 2001 International/NL/Luxemburg/German(VDH+KFT)/Belgium Champion
Pointchester Zero She Flies (Krystel)

Winner 98+99+2001 / Bundessieger / Top Scottie 1998 + 1999

Beste Schot 2002 ClubmatchWelkom bij een van de leidende Schotse Terrier Kennels in Nederland
STC  Lid
Lid van de Schotsche Terrier Club Nederland

1996/1997/1998/1999/2002/2003 : POINTCHESTER = BESTE TEEF STC HOLLAND CLUB SHOW

DE MEEST REGELMATIGE SCHOTSE TERRIER KENNEL IN HOLLAND VAN DE LAATSTE TIJDScottish Terrier Krystel siert omslag van nieuwe boek over Scotties

Click hier om bij Amazon.co.uk te bestellenZoŽ op haar (sneeuw)kist Janice probeert zich te verstoppen in het sneeuw
Pointchester Electric Sunset
Georgina zum Stiefelchen


De wildste van de Pointchester Schotten moet Pointchester Kytemark (Vicky) zijn - op haar eerste show in Echt NL behaalde ze de CAC, daarna werd ze in Rotterdam Res.CAC en in Luxemburg begin september 2003 behaalde ze haar Luxemburgse Jeugdkampioenschap en werd Beste Teef onder rasspecialist John Gaskell (Kennel Mayson). In oktober 2003 op de STC Clubmatch in Holland werd ze Beste van het ras van alle 34 ingeschreven Schotten. Haar laatste sukses was in november - de CAC/CACIB op de Eurodogshow in Kortrijk BelgiŽ.

Pointchester Kytemark - Foto by Alice van Kempen
Pointchester Kytemark wint Jeugwinster + Winster titel 2003 op Amsterdam Winner show 6 december 2003.
Zuid-Laren 2004 leverde haar haar vierde CAC op, waardoor ze de titel Nederlands Kampioen nu heeft maar moet nog wachten om de leeftijd van 27 maanden te bereiken.

Topsy onderweg naar de overwinning
Pointchester Valkyrie Sails wordt beste teef, Beste v/d ras en uiteindelijk 4e in de groep in Rotterdam 1.september 2002.

Kelly at the Show
De langzaamste Pointchester showgirl Pointchester Pax Vobiscum - Kelly gaat BOB, Beste in FCI Groep 3 en 4e.Beste in Show op 28/11/2001!!!
Hoe is het allemaal begonnen??

Vanaf 1988, toen wij onze eerste Schotse Terrier kochten, zijn wij echte Schottenjunks geworden - bijna elk weekeind zijn wij te vinden op tentoonstellingen, op bezoek bij Schottenkennissen, pups bekijken of gewoon bezig met onze zes eigen 'Diehards'. Wij zullen U laten zien wat een Schot is, alsmede alles wat eromheen gebeurt.

3 Pointchester musketiers - foto Alice van Kempen

In onze eerste nest in 1990 zat Pointchester Ruby Regina, die later onze eerste zelfgefokte Kampioen werd. Ruby werd ook twee jaar achter elkaar - 1996 + 1997 - beste teef op de Schotse Terrier Clubmatch. Ruby is helaas in 2002 overleden maar laat ons wel met een mooie erfenis achter. Krystel nam in 1998 de plek van haar oma over; ze werd niet alleen beste teef maar ook Beste van het ras op de STC Clubmatch in 1998, 1999 en 2002.

Zero She Flies


Ruby, Krystel en Kelly

Krystel heeft erg veel sukses gehad op tentoonstellingen in 1998/99/00/01 en is in 2002 ook goed geweest - 4e Beste in Show in de Tsjechische Republiek en Winster 2001. De titels Internationaal en Nederlands Kampioen kwamen vrij snel in 1999, en in september 99 werd ze de eerste Pointchester Luxemburgs Kampioen. Haar kleine zusje Kelly (Pointchester Pax Vobiscum) komt af en toe ook op de shows, en wij verwachten heel veel van haar kinderen.

Whelan

Whelen

De broer van Krystel, Pointchester Flying Scotsman (Whelan) woont nu in BelgiŽ en heeft inmiddels een 3e BIS in TsjechiŽ, zijn NL en Internationale kampioenstitels en de titel HopPrins Wieze - het is echt een tweelingbroer van Krystel en nog net zo koppig. Hij moet een waardige opvolger worden van zijn vader, Kiltsall Klubman.

Clubmatch 1999 - Keurmeester Stuart Plane (Kennel Stuane) - keurde duidelijk op zoek naar zijn type; hij plaatste niet alleen Krystel als Beste teef en Beste van het Ras, maar ook nog haar vader Kiltsall Klubman als Beste reu, en eerste in hun klas een volle broer van Krystel, Pointchester Flying Scotsman, en haar oma, Pointchester Ruby Regina, alsmede een half-broer van Krystel, Buchanan of Drumcastle. Kelly (Pointchester Pax Vobiscum) behaalde een eervolle 2U in haar eerste show. Inmiddels heeft ze een BOB, BIG en 4e Beste in Show bij KVVP in november 2001.

Van dezelfde combinatie, Pointchester Sui Generis (nestzus van Pointchester Pax Vobiscum) ging naar TsjechiŽ om bij Kennel Bohemia La-Da en de familie Marsal in de buurt van Praag te wonen. Niet alleen Tsjechische en Internationale Kampioen, Jenny werd Best in Show op de CACIB Show in Praag in juni 2003.

Jenny op de Show in PraagPointchester Sui Generis

Voor 2004 hebben wij een bijzondere verrassing - Pointchester Electric Sunset, vader GB/Nord Ch. So What Excalibur ex Pointchester Valkyrie Sails komt op de shows: Miss Piggy kan net zo goed worden als haar oma! Inmiddels heeft ze in 2004 reeds drie keer de CAC behaald, nog voordat ze 12 maanden oud was.

Pointchester Electric Sunset + Pointchester Scandinavian Girl (Foto Alice van Kempen)

Intussen komen de volgende twee rakkers eraan - Pointchester Silver Sunrise en haar zus Pointchester Solar Crystal. Kindjes van GB/Nord Kampioen So What Excalibur en Multi Kampioen Pointchester Zero She Flies, ze zijn mooi zilvergestroomd en zullen hun opwachting maken op een van de shows laat in 2004.

Brandy + Lisa - 2005 here we come........Ruby de koningin NL.Ch Pointchester Ruby Regina JW91


Pointchester Scottish Terrier KennelChris & Hanna Hunter

Toldijk 30

3209 BD Hekelingen

The Netherlands

Tel : +31 181 641851

Fax : +31 181 648491

EmailBack to Home Page